Lucky Reptile Bright Sun UV Jungle 70W

Lucky Reptile Bright Sun UV Jungle 70W Zobrazit větší
Nejlepší produkt na trhu v oblasti UVB záření pro pralesní druhy plazů. Kombinace UVB, světla s perfektní intenzitou a tepla.

More details

PET-FP-63612

Lucky Reptile

Dostupnost: skladem

1 359 Kč

1 123 Kč bez DPH

Share in social media

Lucky Reptile Bright Sun UV Jungle 70W

Bright Sun UV Jungle je určena pro plazyz tropických deštných lesů. Ve srovnání s Bright Sun UV Desert máo něco nižší výdej UV záření, abychom co nejlépe napodobili rozdílnéparametry, jaké lze naměřit v deštných lesích oproti pouštím. Větve alisty stromů a jiných rostlin v pralesích filtrují velké množstvísvětla i UV záření a hodnoty proto nedosahují tak vysokých parametrů.Pralesní druhy proto zřídkakdy využívají plné intenzity slunce.

Je také důležité si uvědomit, že stromovédruhy plazů se dostanou ke zdroji velmi blízko a budou tedy moci regulovatintenzitu osvětlení tak, jak sami potřebují. Protože radiace UV jepotenciálně velmi nebezpečná a ve vzdálenosti 10 cm od zdroje až 5×vyšší než ve vzdálenosti 30 cm, byl výdej UV u tohoto výrobkusnížen.

Světelné spektrum napodobuje intenzitu světlav deštných lesích. S hodnotou 4000K je teplota barev nižší (= světlo jeokem vnímáno jako teplejší) než u varianty Desert. Výzkumy prokázaly,že většina druhů tropických ještěrů preferuje tuto hodnotu, oprotihodnotám, kterých lze dosáhnout s Bright Sun UV Desert. Teplejší světlobude také znatelné podporovat růst rostlin v teráriu, protože tentodůležitý fakt byl brán v úvahu při konstrukci Bright Sun UV Jungle.

Provozní podmínky jsou stejné jakou ostatních lamp řady Bright Sun. Doporučujeme za­pojení přespředřadník Bright Control PRO, Bright Control EVO nebo Bright Control, jinézapojení nemůže být výrobcem garantováno.

Ideální zapojení pomocí „plug andplay“ konektorů: zvolený typ lampy Bright Sun + BrightControl PRO + ThermoSocket PRO. Při tomto zapojení do sebe pouze zacvaknetekonektory a můžete začít systém ihned používat, není nutné žádnéspojování kabelů el. vedení.

TIP: pokud chcete mít lampuBright Sun umístěnou v reflektoru (krytu), zvolte místo Thermo Socket PRO saduobjímky s reflektorem a systémem „plug and play“.

Upozornění: lampy Bright Sunmohou být samozřejmě našroubovány i do obyčejné keramické objímky,takové zapojení však již vyžaduje určité zkušenosti s napojenímkabelů. Předřadník je však vyžadován k provozu vždy. U novýchsérií lamp Bright Sun byla výrobcem prodloužena záruka na 1 rok, oprotidřívějším 6 měsícům.

Napsat recenzi

Lucky Reptile Bright Sun UV Jungle 70W

Lucky Reptile Bright Sun UV Jungle 70W

Napsat recenzi

Související produkty