Lucky Reptile Bright Sun UV Desert 35W

Lucky Reptile Bright Sun UV Desert 35W Zobrazit větší
Nejlepší produkt na trhu v oblasti UVB záření pro pouštní druhy plazů. Kombinace UVB, světla s perfektní intenzitou a tepla.

More details

PET-FP-63600

Lucky Reptile

Dostupnost: skladem

1 229 Kč

1 016 Kč bez DPH

Share in social media

Lucky Reptile Bright Sun UV Desert 35W

Bright Sun UV je doslova revolucív osvětlovací technice, která se používá v chovech plazů.Nabízí světlo vysoké intenzity, teplo avelký výdej UV záření při nejmenší možnéwattáži.
Bright Sun UV Desert 70W má stejný výdej UV záření jako 160W výbojka,její výdej světla je však 5× vyšší! Navíc je oproti výbojcenesrovnatelně úspornější, o více než 50%…

Velký výdej viditelného světla je obzvláště důležitý,protože doposud bylo nemožné vytvořit v teráriích ideální světelnépodmínky, které by kopírovaly hodnoty ve volné přírodě. Během slunnéhodne je intenzita světla v přírodě 100.000 luxů a více. Nejvíce patrnáje intenzita světla v oblastech, které obývají pouštní druhy (např.Uromastyx sp., mnoho druhů želv apod.). Právě tyto druhy senejlépe cití v zajetí tehdy, pokud mohou využívat zdrojů osvětlenís co možná největším výdejem UV záření, tepla aviditelného světla. Jen tehdy se nám ukazují ve svých pravých barvách ajejich chování je přirozené.

Základem pro obrovský výdej světla těchto lamp je jejichenergetická nenáročnost. Většina energie je totižpřeměněna ve světlo, oproti jakýmkoli jiným zdrojům, kde se 95% energiemění v teplo. Poměrně malá výhřevnost (ve srovnání např.s výbojkami) dovoluje použití Bright Sun i v malých teráriích.Efektivní konstrukce reflektoru zajistí, aby se většina tepla kumulovalauvnitř, výrobek je proto vhodný pro vytvoření lokálních výhřevnýchmíst.

Světelné spektrum bylo optimalizováno pro použití v chovu pouštníchdruhů plazů. Výzkumy a testy prokázaly, že většina pouštních druhůpreferuje spektrum s teplotou barev 6000K. Přesně tatohodnota je s Bright Sun hravě dosažitelná. Pokud navíc vezmeme v úvahudalší velké přednosti výrobku, jako jsou výhřevnost, výdej UV zářenía velká produkce viditelného světla, získáme prakticky do svých teráriímalé slunce.

Průměrná životnost výrobku je 6000 hod, nicménědoporučujeme obměnit lampy po jednom roce používání, abychom vždyposkytli chovaným zvířatům to nejlepší. Spektrum se totiž může podlouhé době používání měnit. Toto je typické pro halidovou technologii azměna spektra závisí také na typu použitého předřadníku.

Bright Sun potřebuje ke svému provozu předřadník. Doporučujemezapojení přes předřadník Bright Control PRO nebo Bright Control EVO, jinézapojení nemůže být výrobcem garantováno.

Ideální zapojení pomocí „plug andplay“ konektorů: zvolený typ lampy Bright Sun +BrightControl PRO + ThermoSocket PRO. Při tomto zapojení do sebe pouze zacvaknetekonektory a můžete začít systém ihned používat, není nutné žádnéspojování kabelů el. vedení.

TIP: pokud chcete mít lampuBright Sun umístěnou v reflektoru (krytu), zvolte místo Thermo Socket PRO saduobjímky s reflektorem a systémem „plug and play“.

Upozornění: lampy Bright Sunmohou být našroubovány i do obyčejné keramické objímky, takovézapojení však již vyžaduje určité zkušenosti s napojením kabelů.Předřadník je však vyžadován k provozu vždy.


Napsat recenzi

Lucky Reptile Bright Sun UV Desert 35W

Lucky Reptile Bright Sun UV Desert 35W

Napsat recenzi

Související produkty