Lucky Reptile Sphagnum Moss - rašeliník 100g/5 l

Lucky Reptile Sphagnum Moss - rašeliník 100g/5 l Zobrazit větší
Lisovaný rašeliník pro přípravu 5 nebo 25 litrů čerstvého substrátu.

More details

PET-FP-65801

Lucky Reptile

Dostupnost: skladem

219 Kč

181 Kč bez DPH

Share in social media

Lucky Reptile Sphagnum Moss - rašeliník 100g/5 l

Rašeliník od firmy Lucky Reptile je pěstovánpřímo pro účely teraristiky v kontrolovaných pěstírnách, jeho sběrem aprodejem se tedy neplení žádná přírodní lokalita. Většina rašeliníkůje totiž chráněna zákonem a jejich sběr ve volné přírodě jezakázaný.

Výhodou lisovaného rašeliníku je zejménamožnost dlouhodobého skladování. Jakmile se rozhodneme tento mechovýsubstrát použít, stačí cihličku namočit do vlažné vody a běhemněkolika okamžiků získáme 5, resp. 25 litrů vlhké podestýlky protropická terária, pro vytvoření úkrytu či substrátu pro přikrytísnůšky vajec.

Rašeliník je výtečným a nezbytnýmdoplňkem při chovu plazů a obojživelníků z tropických deštných lesů.Ideální je rozmístit vlhký rašeliník na hlavní podkladový substrátv teráriu, můžeme s ním také jemně přikrýt snůšky vajec v líhniči jej přidat do transportních boxů společně s gelem,udržujícím vlhkost (tím poskytneme zvířatům dlohodobou zásobuvlhkosti).

Rašeliník lze také přidat do filtrů v akváriích čiakvateráriích a upravit tak pH vody na potřebnou hodnotu.

Rašeliník je vhodný také jako podkladovýsubstrát pro orchideje a jiné epifyty.

Rašeliník od Lucky Reptile po přidání vodyvypadá jako čerstvě nasbíraný v přírodních lokalitách, avšak nejsouv něm přítomny žádné cizorodé organismy, hmyz, ani ostré částečkyvětví, které by mohly chovaná zvířata zranit.

Napsat recenzi

Lucky Reptile Sphagnum Moss - rašeliník 100g/5 l

Lucky Reptile Sphagnum Moss - rašeliník 100g/5 l

Napsat recenzi

Související produkty