Čmuchací kobereček hustý s protiskluzem Modrý 42cm

Čmuchací kobereček hustý s protiskluzem Modrý 42cm Zobrazit větší
Interaktivní hračka pro psy.

More details

PET-PF-005

Čmuchací koberečky

Dostupnost: skladem

779 Kč

644 Kč bez DPH

Share in social media

Čmuchací kobereček hustý s protiskluzem Modrý 42cm

Popis

Čmuchací kobereček na pamlsky/granule je zcela jedinečná a unikátní interaktivní hračka, která využívá jeden z nejsilnějších psích smyslů – ČICH. Čmuchací koberečky jsou navrženy tak, aby stimulovaly přirozené psí pudy, mezi které bezpochyby patří i hledání potravy v přírodě. Vyčmucháváním své porce granulí nebo pamlsků dopřejete svému psímu parťákovi nejen plné bříško, ale také psychickou pohodu a relax. A zato to stojí, ne?
Tento čmuchací kobereček je navíc opatřen protiskluzovou ochranou, díky které se nesune po podlaze. Skvělou vychytávkou je i to, že je čmuchací kobereček ohraničen, takže pamlsky nevypadnou mimo čmuchací prostor. Kobereček má nejen klasické třásně, ale také spoustu dalších úkrytů, do kterých můžete oblíbené pamlsky/granulky ukrýt. Tento psí hlavolam má průměr 42 cm, takže se hodí pro malé i velké pejsky.

Klíčové vlastnosti

  • Hračka vhodná pro všechna plemena a věkové kategorie
  • Oblíbený hlavolam pro psy vycházející z pachové práce
  • Zapojuje všechny smysly a podporuje celkovou koordinaci těla
  • Pomáhá pejskům relaxovat, učit se koncentraci a sebekontrole
  • Pomáhají při výchově a tréninku
  • Protiskluzová úprava
  • K dispozici ve 2 barevných provedeních

Další informace

Upozornění: Nenechávejte pejska s hračkou osamotě. Pokud uvidíte, že pes hračku trhá nebo kouše, okamžitě mu ji odeberte. Čmuchací kobereček slouží pouze k vyčmuchávání ukrytých granulí a pamlsků. Není určen ke kousání, žvýkání a trhání.

Použité materiály: fleece (100% polyester), protiskluzová podložka

Údržba čmuchacího koberečku je jednoduchá. Lze ho opakovaně prát ručně nebo v pračce na 30°C, zvolte šetrný program s nižším počtem otáček. Po vyjmutí z pračky nechte kobereček volně uschnout. Čmuchací kobereček při správném používání vydrží roky.


Otázky a odpovědi

Proč si Váš pes zamiluje čmuchací kobereček?

Ať už tomu říkáme nose work, slídění, lovení nebo prostě jen čmuchání, je to vždy jedno a to samé – je to způsob, jakým pejsci používají svůj čumák, aby vyčenichali něco zajímavého nebo něco dobrého k snědku. Čmuchání spotřebuje také mnohem více energie než chůze/procházka a zároveň stimuluje výkon mozku. A aby si vaši miláčci mohli svoje čmuchání zdokonalovat i v teple domova, vznikl bláznivě vypadající vynález – čmuchací kobereček. Tento čmuchací pomocník je vyrobený z proužků fleecové látky, které jsou pevně přivázány k plastové podložce. A rázem máte takový hustý „domácí trávník", kam můžete schovávat granulky nebo dobrůtky, které Váš pejsek miluje.

Proč pořídit pejskovi čmuchací kobereček?

Nos a mozek Vašeho pejska byly stvořeny k lovu, sledování, norování a čmuchání. Prostě byly stvořeny k práci. Nose work nebo čmuchání je založené na přirozené touze čuchat a není lepší čas na zdokonalování než během jídla.
Čenichy pejsků mají 300 miliónů čichových receptorů, díky nimž cítí 10 000krát lépe než my.
A věděli jste, že 10 minut čmuchání se vyrovná půlhodinové procházce?
Takže když pejskovi pořídíte čmuchací kobereček, pronikáte do základních instinktů svého pejska, dáváte mu práci, unavíte ho a dopomůžete mu k psychické pohodě.

A jaké jsou další výhody?

  1. Díky tomu, že jsou granulky nebo pamlsky dobře ukryté, tak to pejskovi zabere nějaký čas, než je všechny vyčmuchá. Tím pádem nehltá a svojí porci dobrůtek si dosyta vychutná. Hltání není ničemu prospěšné a proto je lepší mu předejít, aby se Váš pejsek vyvaroval zažívacím problémům.
  2. Udržíte Vašeho pejska mladého. Duševní stimulace udrží jeho mysl zdravou a jak je známo, zdravá mysl zvyšuje délku a kvalitu života.
  3. Váš pejsek se unaví. Myšlení a řešení problémů jsou vyčerpávající. Jak říká staré přísloví: „Unavený pes, dobrý pes." A dobrý pes dostává pozitivní pozornost a má lepší pouto se svým majitelem, což je opravdu vše, co Váš pes chce.
  4. Udržíte jeho život zajímavým. Dokážete si představit nekonečné dny s nicneděláním? Zní to jako skvělý nápad na dovolenou, ale pokud by to byl celý Váš život, bylo by to opravdu nudné. Používáním čmuchacího koberečku vnesete do denního režimu pejska něco nového, vyvoláte v něm zájem, bude se muset soustředit a hlavně ho to opravdu zaměstná a unaví. :-)
  5. Čmuchací koberečky jsou i skvělým pomocníkem při zvládání separační úzkosti a jiných stresových situacích. 3-5 minut čmuchaní pomůže vrátit srdeční tep pejska do normálu, metabolizovat adrenalin a zmírnit úzkost a stres.

Jak s čmuchacím koberečkem začít?

Jak se říká - „Žádný učený z nebe nespadl" - to platí samozřejmě i u Vašeho pejska. Je pravděpodobné, že ze začátku nebude vůbec tušit, co že to má vlastně dělat. Tento problém je hlavně u štěňátek, pro které je nové úplně všechno. Je potřeba pejskovi ukázat cestu. Ukažte pejskovi, že na kobereček něco dáváte (granulky, pamlsky) a neschovávejte je příliš hluboko. Když je pejsek najde, zkuste dát hlouběji a takhle to opakujte. Potom už schovávejte poklady aniž by se pejsek díval a dejte mu kobereček se schovanými dobrůtkami.

Neroztrhá pes čmuchací kobereček?

Často se setkáváme s reakcemi typu: „Ten náš by nečmuchal, ale trhal...", atd., atd. Vždy je to o tom, co Vašeho pejska necháte dělat. Jak jsme psali výše, je potřeba mu ukázat cestu, k čemu čmuchací kobereček slouží a zkoušet to tak dlouho, dokud sám aktivně nebude vyčmuchávat. Určitě doporučujeme nenechávat čmuchací kobereček jen tak volně ležet na podlaze, když v něm zrovna pejsek nemá čmuchat. Tím zajistíte, že se z něj nestane žvýkací kobereček. Vždy ale platí, že Vy znáte svého pejska lépe než kdokoliv jiný. A třeba naše zkušenost je taková, že naše jezevčice Sindy si na něm i ráda ustele. :-)

Jak se o čmuchací kobereček starat?

Nejlepší je ho jednou za čas hodit do pračky na 30° nebo 40°C a nechat volně uschnout.


Hmotnost 0.300 kg
Šířka 23.0 cm
Hloubka 5.0 cm
Výška 36.0 cm

Napsat recenzi

Čmuchací kobereček hustý s protiskluzem Modrý 42cm

Čmuchací kobereček hustý s protiskluzem Modrý 42cm

Napsat recenzi